Ingredienten
Voor 4 Personen
1 ui
1 teentje knoflook
1 kleine courgette
2 takjes tijm
30 g Parmezaanse kaas
1 ei
100 g bloem
zonnebloemolie
3 takjes munt
60 ml Griekse yoghurt
1 limoen
Bereidingswijze
15 minuten
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Rasp de courgette op een grove rasp en meng de knoflook en de ui erdoor. Ris de tijm en rasp de Parmezaanse kaas met een fijne rasp en voeg tijm en kaas toe aan de courgette. Roer het ei en de bloem erdoor en breng het beslag op smaak met versgemalen peper.
Verhit een scheutje olie in gourmetpannetjes (of maak kleine ‘pannekoekjes’ een koekepan), bedek de bodem met het beslag en bak de koekjes rondom bruin. Snijd de munt fijn en meng door de yoghurt. Rasp de limoen erboven en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Serveer de muntyoghurt bij de courgettekoekjes.
Bron: 24kitchen