Je hebt nodig:
– Bladerdeeg, je hebt twee plakjes nodig om één taartje te maken
– Snijbiet
– Knoflook
– Ui
– Feta
– Melk
– Sesamzaad
Zo maak je de flapjes met snijbiet en feta:
Verwarm de oven voor op ongeveer 200 graden. Haal bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien. Fruit de ui met de knoflook (niet bruin laten worden). Voeg schoongemaakte en kleingesneden snijbiet toe en laat slinken. Verkruimel de feta over het snijbietmengsel. Leg een plakje bladerdeeg neer en schep een hoopje van de snijbietvulling erop. Maak de randen nat en leg een tweede plakje bladerdeeg er bovenop. Druk de randen aan twee kanten goed aan met een vork. Maak de bovenkant nat met een beetje melk en strooi er wat sesamzaad over heen. Bak de taartjes met snijbiet en feta ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden totdat ze gaar en goudbruin zijn.
Eet smakelijk!
bron: tuinierenkok.blogspot.com