Ingrediënten voor 4 personen:
4 middelgrote eieren
50 ml halfvolle melk
3 el traditionele olijfolie
270 g Toscaanse worstjes
1 citroen
400 g cavolo nero – palmkolen
200 g hummus pikant
1 Klop de eieren met de melk los en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit per omelet 1/2 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak achter elkaar van het eimengsel zoveel omeletten als je nodig hebt. Houd warm onder een deksel op een bord.
2 Verwijder ondertussen het vel van de Toscaanse worstjes. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft uit.
3 Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak het worstvlees in 3 min. rul. Voeg de Palmkool toe en bak nog 8-10 min. Breng op smaak met het citroenrasp, citroensap (1 el per 4 omeletten), peper en eventueel zout.
4 Bestrijk de omeletten met de hummus en verdeel het groentemengsel erover. Klap dubbel, snijd schuin door en serveer direct.
Lekker met knapperig ciabattabrood.