Ingrediënten
- 400 g linguine of tagliatelle
- 250 g bacon, niet te dun gesneden
- grote bos snijbiet
- olijfolie
- 1 grote rode ui
- knoflook
- scheut witte wijn
- scheut balsamicoazijn
- parmezaanse kaas
Was de snijbiet, snijd de stelen van het blad en houd ze apart. Snijd stelen in stukjes van ca. 4 cm. Grote bladeren in repen snijden. Snijd de bacon in reepjes. Bak langzaam krokant in grote koekenpan met dikke bodem. Schep uit de pan en zet weg.
Bak in het overgebleven vet de in halve ringen gesneden ui. Eventueel beetje olijfolie erbij. Knoflook even meebakken. Doe de stelen erbij en stoof een minuut of 5 mee. Dan het blad erbij en weer een minuut of 5 stoven. Beetje witte wijn erbij. Het blad slinkt wel snel, maar het duurt vrij lang voor het gaar is. Veel langer dan spinazie!
Kook intussen de linguine, of tagliatelle als je dat niet kunt krijgen. Als de snijbiet gaar is giet je er wat balsamicoazijn over. Naar smaak zout en peper toevoegen. Serveer de pasta met de snijbiet, de krokante bacon eroverheen. Nog flink wat parmezaan erbij en klaar!
Bron: www.snijbiet.nl