Ingrediënten (voor 4 personen):
900 ml kokend water
25 g ongezouten roomboter
500 g hutspotgroente
2 tenen knoflook
1½ groentebouillontablet
250 g risottorijst
400 g pompoenstukjes
1 tl gemalen nootmuskaat
200 g geitenkaas schijfjes
30 g amandelschaafsel
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng een pan met het water aan de kook. Smelt de boter in een hapjespan en bak de hutspotgroente 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
2. Snijd ondertussen de tenen knoflook fijn en laat de bouillonblokjes oplossen in het kokende water.
3. Voeg de risottorijst en knoflook toe aan de hutspotgroente en bak ca. 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Roer de pompoenstukjes en nootmuskaat erdoor.
4. Schep de rijst met groente in de braadpan. Schenk de bouillon erbij en roer door. Bak de risotto ca. 30 min. in het midden van de oven. Roer elke 15 min. door. Controleer na 30 min. of de rijst gaar is. Roer dan de geitenkaas erdoor en zet nog 5 min. in de oven.
5. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 4 min. op middelhoog vuur goudbruin.
6. Neem de risotto uit de oven, breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat 5 min. afgedekt rusten. Bestrooi met het amandelschaafsel.
Bron: www.ah.nl/allerhande