Ingrediënten:
500 g winterpeen
1 flespompoen
2 el milde olijfolie
1 l water
2 Knorr groentebouillontabletten
1 tl Conimex sambal oelek
170 g Vegetarische Slager Gehacktballetjes (of de balletjes zelf maken)
Aan de slag
1 Halveer de pompoen. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant, snijd de pompoen in parten en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd de penen en pompoen in stukken van 2 cm.
2 Verhit de helft van de olie in een soeppan en bak de winterpeen en pompoen 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het water en de bouillonblokjes toe en laat 15 min. koken. Neem van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met de sambal en voeg eventueel meer toe naar smaak.
3 Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de Gehacktballetjes in 5 min. rondom bruin.
4 Verdeel de soep over kommen en verdeel de Gehacktballetjes over de soep.
Serveer eventueel met de broodjes en kruidenboter.
Bron: www.ah.nl/allerhande