Ingrediënten
4 personen
400 g meirapen (meiknollen)
1 Junami-appel
3 bosuien
60 g ongebrande walnoten
3 el citroensap
2 tl Franse mosterd
1 el gembersiroop
6 el olijfolie extra vierge
Aan de slag
1 Boen de meiraap schoon en snijd een plakje van de onder- en bovenkant. Snijd de rapen met een scherp mes of in de keukenmachine in dunne plakjes. Snijd de ongeschilde appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Snijd de bosui in dunne schuine reepjes.
2 Doe de meiraap met de appel, bosui en walnoten in een schaal. Klop een dressing van het citroensap, de mosterd, gembersiroop en olie. Breng op smaak met peper en zout. Schenk de dressing over de salade en schep om.
combinatietip: Lekker met een paar sneetjes ciabatta (brood).
combinatietip: Lekker bij lamsworstjes of kipfilet en gebakken aardappelen.
variatietip: Eet je de salade als lunch, voeg dan 150 g jong belegen boerenkaas in blokjes toe.
Bron: ah.nl/allerhande