Ingrediënten voor 4 personen:500 g koolrabi’s3 el witte wijnazijn150 g volle yoghurt1 el Antiqua mosterd in pot1 komkommer150 g waterkers4 el olijfolie extra vierge Schil de koolrabi’s en rasp ze met een grove rasp. Meng de azijn, yoghurt en mosterd en breng op smaak met peper en zout. Voeg de koolrabi toe. Dek af met…
Ingrediënten voor 4 personen:4 middelgrote eieren50 ml halfvolle melk3 el traditionele olijfolie270 g Toscaanse worstjes1 citroen400 g cavolo nero – palmkolen200 g hummus pikant 1 Klop de eieren met de melk los en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit per omelet 1/2 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak achter…
Ingrediënten voor personen :200 g cavolo nero – palmkolen3 el milde olijfolie1 el baharat kruidenmix (of andere kruidenmix dat je zelf lekker vind)1 el sesamzaad½ tl zout Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de nerven uit de palmkool en scheur het blad in stukken van 3 bij 4 cm. Doe de palmkool, olie,…
Andijvie wassen en eenmalig klein snijden. Toevoegen: Dressing, stukjes walnoten, appel en geitenkaas. Afmaken met wat honing er over heen. Bron: Yvonne en Ramon, Binnenste Buiten
Raapstelen in stukjes snijden, kort wokken en roomkaas er door heen en eventueel uitgebakken spekjes. Lekker met pasta erbij. Ook wel ‘Studentenpasta’ genoemd. Variatietip: je kunt de raapstelen ook vervangen door spinazie. Bron: de Tuinmedewerkers van Larenstein, Foto: Berdi Doornebosch
Ingrediënten: 50 g Griekse yoghurt 10%½ el citroensap½ el extra vierge olijfolie½ tl kaneel½ teen knoflook400 g biologische gekookte rode bieten15 g verse krulpeterselie Aan de slag: Meng de yoghurt in een kom met het citroensap, de olie en kaneel. Pers de knoflook erboven. Snijd de bieten in blokjes van 1 cm en de peterselie…
Gefermenteerd hebben courgettes een friszure, lichte nootachtige smaak. Echt de moeite waard om eens te proberen. En ze hoeven niet zo lang te fermenteren, na 2-3 weken zijn ze al klaar. De gefermenteerde courgette zit vol met vitaminen en voedingsstoffen. Zoals bijvoorbeeld kalium en magnesium. En ze ondersteunen daardoor je stofwisseling en je spieren. Dus…
Benodigdheden: 3 kg courgette1 liter azijn1 kg suiker1 pijpkaneel10 kruidnagelen Alle bovenstaande ingrediënten (behalve de courgette) 10 minuten koken. Daarna de courgette blokjes er bij. Weer 10 minuten samen koken (niet langer!). Alles in potjes doen. Pijpkaneel en kruidnagelen er even uit halen.
Wat heb je nodig? 2 kilo courgette2 uien50 gram zout3 theelepels inmaakkruiden1 theelepel Koenjit2 teentjes knoflook1 theelepel mosterd Snijd de courgette in blokjes en de uien in plakjes. Bestrooi alles in een ruime pan met zout. Laat het 2 uur staan. Daarna met water afspoelen en uit laten lekken. Breng de overige ingrediënten samen aan…
Veel mensen gooien de pompoenpitjes weg en dat is superzonde. Pompoenpitten roosteren is namelijk erg makkelijk en het is een lekkere gezonde snack. Perfect voor in een salade, in de soep, door je notenmix, of in je yoghurt! En wat zo leuk is aan geroosterde pompoenpitten is dat je ze kunt maken naar eigen smaak.…
Een keer wat anders dan stamppot! Ingrediënten (voor 12 muffins) 1 kg stamppotaardappelen2 middelgrote eieren100 g feta400 g fijngesneden andijvie1 el dijonmosterd25 g ongezouten roomboter1 el traditionele olijfolie275 g biologische rundersoepballetjes (of zelf balletjes maken) Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Verwarm…
Ingrediënten (voor 4 personen): 900 ml kokend water25 g ongezouten roomboter500 g hutspotgroente2 tenen knoflook1½ groentebouillontablet250 g risottorijst400 g pompoenstukjes 1 tl gemalen nootmuskaat200 g geitenkaas schijfjes30 g amandelschaafsel Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng een pan met het water aan de kook. Smelt de boter in een hapjespan en bak de hutspotgroente…
Ingrediënten: 500 g winterpeen1 flespompoen2 el milde olijfolie1 l water2 Knorr groentebouillontabletten1 tl Conimex sambal oelek170 g Vegetarische Slager Gehacktballetjes (of de balletjes zelf maken) Aan de slag 1 Halveer de pompoen. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant, snijd de pompoen in parten en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd de…
Ingrediënten 12 personen 450 gr suiker200 gr olie (zonnebloem)110 gr melk1 zkje vanille suiker1 kleine courgette, geraspt ong 250 gr.340 gr zelfrijzend bakmeel1 theel. zout3 eieren70 gr cacoa Voorbereiding De courgette fijn raspen. Alle ingrediënten door elkaar roeren, er ontstaat een smeuïge massa. Bereidingswijze Overdoen in een ingevette cakevorm, of springvorm. 50 min bakken op…
Wat je gaat doen Bereiding: 20 minutenOventijd: 50 minuten Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een cakeblik goed in. Was de courgette en rasp ‘m met schil en al fijn. Doe dit boven een vergiet en knijp daarna met je handen het vocht eruit. Doe de courgette rasp in een kom en meng…
Ingrediënten 6 personen 2 courgette5 g verse rozemarijn 8 g verse bieslook 3 el milde olijfolie 6 plakjes diepvries bladerdeeg 1 el paneermeel 1 teen knoflook 1 rode ui 5 witte scharreleieren200 g yoghurt Griekse stijl125 g geraspte oude kaas Aan de slag 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd met een kaasschaaf…
Ingrediënten 2 rode bieten 2 bananen 400 ml (plantaardige) melk of yoghurt Eventueel als topping: een lepel havermout of lijnzaad Bereiding banaan-bietensmoothie Snijd de bietjes en de banaan in stukken en doe deze in een mengbeker. Vul aan met melk tot de 800 ml lijn. Pureer met een staafmixer tot een smoothie en serveer direct.…
Heb je een energieboost nodig? Probeer dan zeker deze smoothie van wortel, banaan en sinaasappelsap. Lekker zoet en boordevol vitaminen! Ingrediënten 2 wortelen 1 banaan 1 sinaasappel, geperst Bereiding Schil de wortelen en snijd in grove stukken Doe de banaan, het sinaasappelsap en de schijfjes wortelen in een blender en mix fijn. Voeg eventueel 3…
Ingrediënten 400 g linguine of tagliatelle 250 g bacon, niet te dun gesneden grote bos snijbiet olijfolie 1 grote rode ui knoflook scheut witte wijn scheut balsamicoazijn parmezaanse kaas Was de snijbiet, snijd de stelen van het blad en houd ze apart. Snijd stelen in stukjes van ca. 4 cm. Grote bladeren in repen snijden.…
Ingrediënten 3personen 250 gr penne 400 gr broccoli 200 gr brie 1 handje walnoten 80 gr gedroogde tomaten 125 ml crème fraîche snuf tijm snuf peper en zout Bereiding Verwarm de oven op 200 graden. Kook de pasta gaar. Snijd de broccoli in gelijke roosjes. Kook deze 3 minuutjes in een pan met water en…
Bieten koken of poffen in de oven.Aardappels erbij in blokjes koken, afgieten en iets af laten koelen.Bieten in blokjes snijden. De aardappels en bieten samen mengen met een lepel mayonaise of creme fraiche erdoor.Een beetje bieslook (of bosui), peper en zout toevoegen en eventueel een beetje azijn.Dan geitenkaas of spekjes of feta erdoor. Eet smakelijk!
Ingredienten Voor 4 Personen 1 ui 1 teentje knoflook 1 kleine courgette 2 takjes tijm 30 g Parmezaanse kaas 1 ei 100 g bloem zonnebloemolie 3 takjes munt 60 ml Griekse yoghurt 1 limoen Bereidingswijze 15 minuten Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Rasp de courgette op een grove rasp…
Ingrediënten: KapucijnersGoede scheut extra vergine olijfolie1 eetlepel parmezaanse kaaszwarte peper en zeezoutevt. 1 bieslookbloem of 1a2 bieslookstengels Instructies: Dop de kapucijners en spoel even schoon. Kook de kapucijners ongeveer 12 minuten in kokend water. Giet vervolgens af. Leg de kapucijners op een schaal en schenk hier royaal de olijfolie overheen. Schep wat vers geraspte kaas…
Ingrediënten 4 personen 250 g Bellezza mozzarella2 aubergines500 g trostomaten4 rode uien600 g duopak aardappelschijfjes15 g verse basilicum4 el zonnebloemolie Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de mozzarella, aubergines, tomaten en uien in dunne plakjes van een ½ cm. Bestrooi de groenten met peper en eventueel zout. 2. Zet de plakjes mozzarella, aubergine,…
Ingrediënten 4 personen 1 middelgrote ui2 tenen knoflook 3 courgettes 1 el traditionele olijfolie 2 kippenbouillontabletten 1.2 l water30 g Parmezaanse kaas 30 g verse basilicum 40 g geroosterde pijnboompitten75 ml extra vierge olijfolie Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Snijd de courgettes in halve plakken. Verhit de olie in een soeppan en fruit…
Voorbereiding — 20 minuten Schil de aardappels en snijd deze in grove stukken. Breng een grote pan met water en zout aan de kook en kook hierin de aardappels gaar. De exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de aardappel stukken. Bak ondertussen de spekjes krokant in een kleine bakpan. Snijd de zongedroogde tomaatjes…
Ingrediënten: 50g parmezaandse kaas2 eetlepels pijnboompitten50 ml olijfolie2 tenen knoflook2 flinke handen rucola1 snufje zwarte peper Hoe maak je het? Verbrokkel de kaas in de keukenmachine of blender. Voeg de pijnboompitten, knoflook en een beetje olijfolie toe Maal dit fijn en voeg beetje bij beetje rucola toe en steeds een beetje olijfolie tot dat de…
Ingrediënten 4 personen400 g meirapen (meiknollen)1 Junami-appel3 bosuien60 g ongebrande walnoten3 el citroensap2 tl Franse mosterd1 el gembersiroop6 el olijfolie extra vierge Aan de slag 1 Boen de meiraap schoon en snijd een plakje van de onder- en bovenkant. Snijd de rapen met een scherp mes of in de keukenmachine in dunne plakjes. Snijd de…
Ingrediënten 4 personen ca 650 gr. meiraapjes100 gr. boter3 lepels fijn gesneden bieslookzout, peper Voorbereiding Schil de raapjes en snij ze in kleine blokjes.Zet een pan heet water met een klein beetje zout op het vuur en blancheer daarin, als het water kookt, de meiraapblokjes 2 tot 3 minuten.Giet ze af. Bereidingswijze Smelt de boter…
Je hebt nodig:– Bladerdeeg, je hebt twee plakjes nodig om één taartje te maken– Snijbiet– Knoflook– Ui– Feta– Melk– Sesamzaad Zo maak je de flapjes met snijbiet en feta: Verwarm de oven voor op ongeveer 200 graden. Haal bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien. Fruit de ui met de knoflook (niet bruin laten worden).…